. . .

Bingo – spelet som alla älskar

 

Att spela spel om pengar är ett tidsfördriv som älskas av många människor och de flesta spel om pengar är kända och spelas på liknande sätt över hela världen.

De flesta gamblingspel kan spelas i spelhallar eller på casinon och vissa är till och med statligt stödda. I många länder finns det ett statligt lotteri som håller rikstäckande lotteridragningar varje vecka, som medborgare kan köpa biljetter till i affärer och butiker.

Många länder erbjuder också statligt godkändä bingospel och erbjuder försäljning av skraplotter som kan köpas från samma platser där man kan köpa lotter.

Lotteri-baserade spel är så pass vanliga att många människor inte ser dem som en typ av spel, särskilt om man jämför spel med mycket högre risk, som roulette eller craps, men de är definitivt en typ av hasardspel.

Det komiska är att även om bingo är ett lotteri-baserat spel och därför betraktas som ett hasardspel, så är det ett spel som älskas och spelas av många som inte spelar och till och med de som är starkt emot gambling.

Så vilka är dessa som säger sig vara helt emot gambling men ändå tillåter sig själva att spela bingo?

Dessa människor tenderar att vara från diverse religiösa grupper som använder spelet bingo som ett bra sätt att samla in pengar till välgörenhet. De spelar det i sina kyrkor, rådhus och skolor. De köper biljetter och kan vinna pengar som de sedan donerar till välgörenhet eller kan vinna små priser som köptes med en del av pengarna som samlats in från biljettförsäljning, medan det som blir kvar ges bort.

Spelet bingo användes ofta för ändamål som inte hade med gamling att göra, t. ex. pedagogiska ändamål, som det användes i Tyskland på 1800-talet för att lära barn matematiska färdigheter och stavning.

Spelet har varit och är ännu idag ett populärt spel i många europeiska länder och USA. Det spelas i byar, små städer och stora städer och det är den enda typen av hasardspel som får stöd av de som är emot gambling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *